top of page

BEEBALL

BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop.


Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen.


BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit.

Officieel BeeBall wordt gespeeld met een soft-touch bal. Deze bal is zacht en bevordert daardoor de veiligheid en neemt mogelijke angst bij de deelnemers weg. Verder heeft de bal een afmeting van 8 inch (ter vergelijking; een honkbal is 9 inch en een softbal 12 inch). Deze bal is ideaal voor de kleine hand en komt de motorische ontwikkeling ten goede. Speel je BeeBall buiten de vereniging, dan voldoet elke zachte bal.

 

BeeBall is een spel voor iedereen en overal!

 

BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd. Jongens en meisjes kunnen gezamenlijk met veel plezier BeeBall spelen.

Meer informatie over Beeball is te lezen in de brochure "Beeball in het kort".

bottom of page